Filinta Konusu - Filinta Dizisi Hikayesi

FİLİNTA DİZİSİNİN KONUSU VE HİKAYESİ NEDİR?

Filinta Mustafa idam cezası almıştır. Ona idam cezasını vere Kadı Gıyasettin Hatemi onu idama mahkum etse de Filinta Mustafa'nın suçsuz olduğuna inanmaktadır. Bu yüzden Sultan'ın huzuruna çıkan Kadı Gıyasettin Hatemi, Padişahtan Filinta Mustafa için yardım ister ve Mustafa'ya bir yıl suçsuzluğunu kanıtlaması için süre tanımasını ve eğer bir yıl sonunda masum olduğunu ispatlayamazsa, o zaman idam edilmesini ister. Padişah önce bu fikre karşı çıksa da sonrada kabul eder. Ancak Padişahın da Kadı Gıyasettin Hatemi'den bir isteği olacaktır. Padişah, her türlü pis olayın yaşandığı Galata'ya kadı olmasını istediği Kadı Gıyasettin Hatemi'den orayı temizlemesini isteyecektir.

Filinta Mustafa suçsuzluğunu ispatlamak için var gücüyler çabalarken Katya adında bir kızla birbirlerine aşık olurlar. Ancak arada Boris isminde bir engel vardır. Boris, İstanbul bürokrasisinde söz sahibi olmanın planlarını yapan biridir. Bu emellerine ulaşmak için, acımasız ama melek yüzlü bir kadın olan Azize ile işbirliği içindedir.

Filinta Mustafa ve Kadı Gıyasettin, bu zorlu yolda her bölüm yeni yeni olaylarla karşılacak ve gizemli olayların aydınlığa kavuşması için uğraşacaklardır. Zorlu ve karmaşık olayları çözmekle uğraşırken hayatta kalmak için de mücadele verirlerken, Mustafa'nın masum olduğunu ortaya çıkarmak için verilen süresi gittikçe azalmaktadır ve bu onu oldukça baskı altına alacaktır.

Engerek yılanlarıyla dolu alemde dik durmaya çalışan ikili, her bölümde zekice yaklaşımlarıyla birbirinden karmaşık olayları çözüme kavuşturacaklardır.

"FİLİNTA DİZİSİNİN KONUSU"nu anlattığımız makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Filinta dizisinin konusu, haberleri ve diğer bilgilerine ulaşmak için sitemizdeki diğer konulara göz atabilirsiniz.





Etiketler , , , , ,



Yorum yap:

Copyright © Filinta Son Bölüm izle, Filinta 38.Bölüm izle, Filinta Son Bölüm Tek Parça Full, Yeni Bölüm.
Sitemiz Hayran Sitesi olup, Telif Haklarına saygılıdır. Asla korsan içerik paylaşılmaz.
Tüm paylaşımlarımız Yasal Youtube içerikleridir. İtiraz halinde itirazlar dikkate alınacaktır. İletişim: BlogAdami@Outlook.com